Mistiek.nl
Verrijk je Kennis
Theeblaadjes lezen
Een van de oudste manieren om te divineren (waarzeggen) is taseografie, het lezen van theeblaadjes. Hedendaags wordt het bijna niet meer gedaan,(door het gebruik van theezakjes), terwijl het in de 18e eeuw een populaire vorm van toekomst voorspellen was.
 
Je hebt een gewoon wit theekopje nodig, liefst van porselein en wijd uitlopend. Gebruik losse thee. Ben je van plan dit vaker te doen, schaf dan speciaal een theekopje aan en gebruik het alleen hiervoor.
Zet een pot thee, laat die een tijdje trekken en schenk een kopje in voor de vraagsteller. Zeef de thee niet met een theezeefje! Laat hem/haar rustig de thee opdrinken en zich ondertussen concentreren op een vraag. Is de thee bijna op, giet dan het overgebleven vocht uit het kopje en bekijk wat voor patronen je kan onderscheiden. De blaadjes moeten nog iets kunnen bewegen en met iedere beweging krijg je dan andere patronen te zien, die samen een verhaal vormen. Het beste is om papier en pen bij de hand te houden om je bevindingen op te schrijven. Hieronder enkele voorbeelden. (Bron: Andre Ligthart Schenk -  Essay 2001)
 
Bezem: kleine zorgen verdwijnen
Paardehoofd: Een minnaar, goed nieuws van een minnaar
Peer: comfort en financiële onafhankelijkheid
 
Je doet als volgt: houd het bijna lege kopje in je linkerhand en draai het drie keer in het rond. Draai de kop dan snel om  op de schotel. Wacht even voor je het kopje weghaalt. Kijk zowel naar de achtergebleven blaadjes in de kop als naar de blaadjes op de schotel. De rand symboliseert het heden of dingen die binnenkort gaan gebeuren, de zijden de toekomst, en de bodem de verdere toekomst. Maak je associaties en noteer wat je opvalt. Theeblaadjes aan de rand van het kopje duiden iets positief aan, theeblaadjes onderin een waarschuwing en de bovenste symboliseren duidelijke invloeden. Hoe dichter de symbolen bij het oortje staan, hoe sneller de gebeurtenis zal plaatsvinden. Wanneer je nummers ziet, zijn die misschien een aanwijzing voor tijd of datum. Let op het alfabet. Zie je letters, dan kunnen die duiden op personen die je kent. Punten en stippen duiden op een reis, grote stippen op geld en welvaart. Golfjes wijzen op onduidelijkheid, terwijl strakke lijnen juist een vaste weg in het leven laten zien, waarbij men blijkbaar niet van het gekozen afwijkt. Hoe duidelijker het symbool, hoe sterker het is. Onduidelijke symbolen staan voor onzekerheid en besluiteloosheid. Sterrren en driehoeken wijzen op geluk, cirkels en vierkanten op bescherming.
 
Oefening baart kunst en dat geldt ook bij het theeblaadjes lezen. Succes.....
 
Bron: Moderne Heksen © 2001 Uitgeverij schors - Amsterdam www.schors.nl

Reacties

Roderick laren op 09-03-2018 10:48

Pickwick sinaasappel, papaja, meloen en aloë vera

Arthur op 13-10-2017 22:51

Slaapthee

Predictor56 op 21-03-2017 15:58

Welke thee gebruik ik het best voor correcte voorspellingen?

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl