Mistiek.nl
Verrijk je Kennis
Wisi, Kunu, Kroy, Leleku (negatieve magie)
 
 
Over wisi
Elke religie heeft een schaduwzijde, zo ook de Winti-religie.
Haar schaduwzijde heet Wisi (negatieve magie).  Gelukkig is deze kant van de winti-religie slechts een kleine donkere vlek in de met zon overgoten kant van deze prachtige en natuurlijke vorm van aanbidding.
 
Wat is wisi?
Deze negatieve magie wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Op de eerste plaats om de menselijke geest ten kwade te beïnvloeden, zodat allerlei verschijnselen op lichamelijk en psychisch gebied kunnen optreden. De geest van de mens gaat daardoor op een laag peil functioneren. Wisi wordt door velen gevreesd. Een wisi kan zijn doorgedrongen tot in de persoon, waardoor een wasi (kruidenbad) alleen niet helpt. Vaak zorgt een simpel drankje voor genezing.
 
Kroy (negatieve bezwering)
Wanneer om de een of andere reden iemand een ander voor zich wil winnen, of hem zijn wil wilt opleggen, dan kan hij dat met een kroy-ritueel proberen.  In normale omstandigheden heeft de mens een sterke wil.  Om het doel "onderwerping van de ander"  te bereiken, wordt er een bezwering uitgeroepen over de ander, welke diens wil minder sterk maakt.
 
Leleku
Leleku is de voorloper van kunu.  Leleku is een afschuwelijk iets wat de hele familie in problemen kan brengen.  De leleku problemen zijn meestal moeilijk op te lossen. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld ontstaan door het misbruiken van de kracht van een Winti (zie archief: wat is winti) ten koste van het welzijn van anderen. Maar ook het kopen van een Winti, zoals de Vodu, de Ampuku, de Bakru en de Akantasi (zie het archief over deze winti's) kunnen leiden tot leleku. Leleku kan overgaan in kunu.
 
Misbruik van Winti’s kunnen zijn:
- Beïnvloeding van de medemens.
- Een ander opzettelijk kwaad doen.
- Stelen via magische krachten.
- Vechten met magische krachten.
 
Kunu
Kunu is een eeuwige vloek, door een Winti uitgesproken over een familie, wanneer deze de woede of de haat van de Winti heeft opgewekt. Alleen met overvloedige offers is de kunu af te zwakken.

Er zijn drie soorten kunu:
- De kunu die de enkeling treft.
- De kunu die de gehele familie treft en van generatie op generatie overgaat.
   (dit is een echte kunu)
- De plantage of kondrekunu.
 
Oorzaken van kunu kunnen zijn:
- zware overtredingen (verbranden of omhakken van een heilige boom);
- doden van een slang die bezit is van een godheid;
- niet nakomen van beloftes of afspraken (met bijv. voorouders)
- doden van iemand met een ede Winti;
- door schuld van de voorouders, die b.v. misbruik hebben gemaakt van de winti’s.

Een kunu kan men onbewust of bewust veroorzaken. Een voorbeeld van het onbewust veroorzaken van een kunu is het doden van een dier dat bezit is van een godheid. Bij het bewust veroorzaken van een kunu kan het gaan om het beledigen of misbruiken van een bere-Winti.

"Wie zich met wisi's (= negatieve magie) bezighoudt, maakt zich schuldig aan strafbare feiten, en krijgt meestal op latere leeftijd zijn straf.  Vaak sterft zo iemand een vreselijke dood in eenzaamheid. Dit wordt ervaren als een straf van de natuur.
De natuur heeft zijn geboden die iedereen moet eerbiedigen "  (H.Stephen)
 
Bij een familiekunu hoeft niet altijd de hele familie behandeld te worden om de vloek te verzachten. De meeste bere-kunu’s kennen namelijk een drager. Men kan zich dus richten op de kunudrager. De kunudrager kan steeds een willekeurige iemand uit de bere (familie) zijn. Een kunu treedt meestal pas in werking als de veroorzaker ervan is overleden.
 
 

Reacties

Pagina12
Sharuk op 16-04-2018 18:33

Beste mensen,

wie heeft ervaring met ticanaf uit denhaag www.ticanaf.com ik ben eigenlijk opzoek naar iemand die relatie kan herstellen.

bedankt 

Damian op 04-03-2018 20:34

Kaarsen van kaars_@live.nl relatie van mijn ouders hersteld :p

relatieherstel op 15-02-2018 17:12

RELATIEHERSTEL NOGIG,

wij helpen U graag,

contacteer ons

ArtArtA op 28-01-2018 17:31

Ik geloof wel in magie en rituelen en hoge magie om diepter te komen in de essentie maar iemand vinden die leidt en begeleidt daarin is moeilijk. Zoek een Priesteres die dat doet swamiuniverse@gmail.com

Donovan op 09-01-2018 00:58

Ik geloof niet meer in magie onzin!! Ik kan wel helpen aan een eerlijke helderziende top klasse magda de hoog heet ze op Facebook ze kijkt van die kaarten 0031620820491 beste is via Facebook afspraak maken bellen lukte bij mij niet meteen misschien omdat ik van België ben 

Arthur op 14-11-2017 08:56

Maar die zijn er niet in Nederland via deze site.i

Arthur op 01-11-2017 23:21

Ik zoek geen kaars die mij iemand naar me toe haalt.

Wel een priesteres, heks.,.winti.

Sindy op 28-10-2017 12:31

Arthur ben bij zoveel geweest in Nederland maar al m n geld kwijt heb als laatst kaarsen ritueel van kaars genomen dacht dat ik weer in de zeik werd genomen maar naar 15 dagen stond m n partner weer op de stoep weet nu niet of dit toeval is of echt van die kaarsen had daarvoor 7 maanden niets gehoord

relatieherstel op 19-10-2017 11:35

wij proberen U relatie te herstellen,

mail ons

Arthur op 07-10-2017 11:08

Sindy ken jij priesteressen die dat doen in Nederland?

Sindy op 04-10-2017 12:59

ik deel alleen m n ervaring ben bij genoeg priesters geweest heb baden genomen wierook gehad nergens resultaat alleen m n geld weg tot die kaars maar iedereen ze eigen ervaring 

Arthur op 28-09-2017 19:58

Mooi relatie herstel via een kaars maar ik heb liever

life sessies met magier of priesteres om dingen te ervaren om de diepte in ziel en totale overgave te voelen

swamuuniverse@gmail.com

Sindy op 26-09-2017 13:04

Wij ( twee vriendinnen)  hebben relatie herstel gedaan bij kaars kregen we via deze site ze stuurt je kaarsen die je zelf moet branden bij m n vriendin duurde het vijf dagen en ik hadden na twee weken resultaat!!  De mail ik kaars_@live.nl

Sandra op 19-09-2017 18:42

Vraan 1: Hoe kom ik erachter over bij mijn persoon of in mijn familie sprake is van kunu of wisi door buitenstaanders of in familie zelf? En of dat vaders of moeders kant is? 

Vraag2: wat is de betekenis als men een vreemde gekromd opgebrande kaars treft in huis?

vraag3: men zegt me dat als ik ergens wil gaan ik met mijn moeder moet gaan. Waarom kan ik niet zonder moeder gaan? Ben een volwassen v

relatieherstel op 09-09-2017 14:47

merrelin contacteer mij aub via buschauffeurke@live.be

wij kunnen jouw misschien helpen !

Arthur op 08-09-2017 09:02

Wie werkt met magie , rituelen om mensen de diepte in zichzelf totaal te ervaren krachtig geleidt door  priester (es)?

Zoek begeleidibg om zelf dat te ervaren totaal!

swamiuniverse@gmail.com

merrelin op 06-09-2017 18:56

wie kent iemadn in Suriname (het liefts een javaans iemand) die me wilt helpen mijn man terug te vinden?

Teleurgestelde op 08-08-2017 14:04

Beste mensen. Via dit forum ben ik in contact gekomen met iemand die meerdere namen gebruikt. Het mailadres is: spiritueelhulp@hotmail.com.  Hij gaf zelf aan dat hij mensen al jarenlang helpt. Hij gebruikt kaarsen en sigaren om te kijken voor je wat er evt. Aan de hand is. Ik ben 1x bij hem geweest. Heel netjes en vriendelijk. Hij zei dat hij voor 200,- mij kon helpen. Vanuit mijn eigen oogpunt wou ik er toch niet aan beginnen. Naarmate de problemen erger werden en ik geen andere uitweg meer zag, besloot ik mij toch te laten helpen door deze meneer. Problemen in de liefde met mijn partner had ik. De 2e x dat ik ging moest ik zoals afgesproken 500,- betalen. Ik wou mijn probleem in 1x opgelost hebben en dat ging net iets meer kosten. Prima, ik ben gegaan en heb betaald. Na mijn spullen in ontvangst genomen te hebben en alle instructies opgevolgd te hebben, hoorde ik niks meer. Ik heb daarna meerdere malen telefonisch en app contact gezocht. Ik bel u zo, ik bel u zo, was het antwoord. Ik ben nooit meer gebeld. Ik belde namelijk omdat alles wat ik gevraagd had niet gebeurde en het probleem escaleerde. Ik heb mijn geld terug gevraagd want binnen 1 week werd het probleem groter. Ik heb nooit mijn geld terug gehad, alleen het antwoord je moet geduld hebben. Ik heb nu al weken geen contact meer met deze man (apps komen niet aan). Hij heeft mij gewon keihard oogelicht en als je dat zegt wordt hij boos. Als het geen oplichter was, had hij mij wel gebeld of geappt om te helpen. Let op :SPIRITUEELHULP@HOTMAIL.COM.  GA ER NIET HEEN!!!!!!!! NEEM GEEN CONTACT OP MET DEZE OPLICHTER

Helen op 31-07-2017 15:26

Ben ontzettend veel geholpen door meneer. Hij heeft heel veel tijd in mij gestopt en zich enorm veel ingezet. Dit samen met vriend Ron, buschauffeurke@live.be, die mij heeft begeleidt. Ben hiervoor ontzettend dankbaar. 

Helen op 31-07-2017 15:25
Ben ontzettend veel geholpen door meneer. Hij heeft heel veel tijd in mij gestopt en zich enorm veel ingezet. Dit samen met vriend Ron, buschauffeurke@live.be, die mij heeft begeleidt. Ben hiervoor ontzettend dankbaar. 
ditty op 31-07-2017 00:57

beste mensen,wie kan mij uitleggen wat men eigenlijk gebruikt of iemand geeft of doet aan een ander die men wil kroyenkrooien ik weet niet hoe je het schrijft maar is wel duidelijk denk ik  wat ik bedoel en hoe kan die persoon gered worden daarvan?

echt een seriueze ve

Collins Mark op 27-07-2017 00:20

Ik ben karin paul Ik heb een lening ten bedrage van $ 75000 van een kredietlener. Ik beloofde hem te helpen om zijn diensten aan te bieden aan mensen die leningen nodig hebben. Neem contact met hem als u zelfs een lening nodig hebt. Collins Mark Financial Company. Contact email adres: collinsmark420@hotmail.com

terugkeer geliefde op 24-07-2017 18:19

miquel ik kan jouw helpen samen met mijn vriend in Benin,

contacteer mij aub 

terugkeer geliefde op 24-07-2017 18:17

jeanny contacteer mij aub!

ik kan U helpen samen met mijn vriend in Benin!

Roger op 20-07-2017 09:12

Goedemorgen allemaal, 

ik zoek een hele beste KROY. Dit is uit liefde voor iemand. Niet om hem kwaad te doen😭

Arthur op 18-07-2017 10:29

Wil graag een relatie of leerlingschap bij krachtige wintipriesteres wie wilt mij krachtig betoveren?

terugkeer geliefde op 11-07-2017 16:16

Hebt U relatie problemen, ik kan U helpen! contacteer mij ?

Migeul op 11-07-2017 00:45

Kan iemand mij helpen om me vriendin terug te krijgen. 

Karlien op 10-07-2017 17:15

Die vrouw is goed met reinigen en kijken ik heb haar nr niet meer haar Facebook is magda de hoog! 

https://youtu.be/Y_b4iZniCHE

Jeanny op 04-07-2017 01:47

Hoi ik ben Nederlandse en heb een relatie gehad mét een Javaan Surinamer.  We hebben samen een zoon maar ik weet dat mn ex schoonouders een vloek over míj uitgesproken hebben.  Ze hebben ook eens stukje van mijn placenta meegenomen naar Suriname én op de begrafenis bij oma begraven.  Ik bén mn zoon kwijt die woont bij hun en ik zie hém steeds verder kapot gaan.  Ik heb er ook echt zwaar last van gehad.  Tót horror aan toe.  Ik weet te nummer niet meer.  En vertrouw hierdoor weinig mensen díe hier een oplossing voor hebben.  Mvg    verdrietige moeder

Catarina op 20-06-2017 13:36

Hallo mensen ik hoop dat ik iemand ermee kan helpen goede kaart legster ze is zo eerlijk en geen geld trekker blijf weg van al die oplichters ik heb zoveel antwoorden gekregen en kan rustig door met mijn leven 0620820491 mijn nr 1 helderziende 

Lorenzo op 19-06-2017 12:59

Wie kan mij helpen ik heb dringend hulp nodig en ik hen iemand nodig die mij echt kan helpen email is arw25@live.nl ik kan niet hier zeggen wat er aan de hand is. 

Arthur op 10-06-2017 10:17

Boeiend allemaal.

Ik zou wel veel willen meemaken op dit gebied om rituelen te ondergaan door een krachtige zieneres om de diepte van mij en haar te voelen krachtig door haar geleidt. Bestaat zoiets met winti wisi voodoo individueel bij iemand thuis? Om voorbij blokkades te komen.

swamiuniverse@gmail.com

Arthur op 09-06-2017 15:24

S Roos doet u aan voodoo?

ron op 05-06-2017 11:53

wie kan mij helpen een relatie te krijgen met een vriendin ?

Arthur op 01-06-2017 07:59

Pravhtige foto's mooie site. Komen de meeste mensenn uit suriname?

Zijn er cursussen trainingenvte volgen als leerling?

Arthur op 27-05-2017 10:51

Leeft deze site nog?

Ik ben benieuwd.

Arthur op 26-05-2017 08:52

Zijn er priesteressen die werken met kravhtige rituelen cereminies spreuken om door innerlijke weerstanden te gaan?

Ik zoek begeleiding- leiding daarin.

Arthur

ron op 25-05-2017 19:00

Patrick,

mijn mailadres is buschauffeurke@live.be

dank U 

Giovan op 25-05-2017 18:40

beste mensen 

Al jaren help ik personen die in de ban zitten van

Zwarte magie, liefdes problemen / kroy, fyo fyo, 

Etc 

Consult,  is met sigaar, kaars, of kaarten 

Voor meer info mail : 

spiritueelhulp@hotmail.com

patrick op 25-05-2017 18:23

Ron

ik kan je helpen 

wat is je email adres 

ron op 25-05-2017 14:14

wie kan mij helpen om een relatie te kijgn met een vriendin van mij ? graag eerlijk antwoord

Arr op 20-05-2017 08:16

Zijn er ook winti priesteressen die mensen krachtig de diepte in brengen naar overgave en verbinding?

Ik kan mij noeilijk hechten en binden om te voelen leren.

Art

M op 03-05-2017 21:41

Weet er iemand een persoon in de omgeving van Breda die kan kijken wat er aan de hand is in onze familie?

Alvast bedankt!

kedi op 03-04-2017 23:23

s roos....heb je al iemand gevonden.

S. Roos op 26-03-2017 10:17

Hallo, weet iemand een goeie  adres in Amsterdam om achter te komen of er vodoo gedaan is bij ons famillie?

Help ons alstublieft 

Groetjes,

SS

Badmang city op 25-10-2016 23:56

Een ding weet ik zeker

ik blijf ver weg van deze dingen

busi gado op 17-09-2016 10:43

Jammer dat men t woord neger gebruikt. Zo verbitterd en gevuld met haat en onwetenheid.

Mack op 30-07-2016 10:25

Beste mensen, ik heb een vraag betreft deze winti. Hij draagt wit en is een soort Baas/kapitein met helpers/knechten die voor hem werken. Hij komt streng over. Oftewel autoritair.

Grt,

patty op 27-06-2016 16:25

mensen ik ben dringend op zoek naar een winti voor een zuivering waar kan ik ene vinden

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Vul deze captcha in
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl